BLOG van Martijn: Instapmodel

Van de week, met dat mistige weer, dacht ik weer eens aan Italië. We liepen in Trieste op Piazza Oberdan, een on-Italiaanse naam, net zoals de rest van die schimmige havenstad, pal naast Slovenië: overal broodjes met worst en scherpe mierikswortel, mannen met snorren. Iedereen die bier dronk.  De vrouw met wie ik was, wel […]

Vlees pekelen – nat

Tips voor een lekker, groot stuk vlees Koop een kernthermometer. Die van Ikea is handig want je steekt de pin met sensor in het vlees in de oven (of BBQ) en het kastje plak je erbuiten met magneet. Laat het vet aan de buitenkant aanzitten voor veel smaak en sappigheid. Wil je nog meer smaak (en […]

Blog van Martijn: Vet en zout

Een tijd terug wist ik het even niet meer. Bijna 40, onlangs getrouwd, twee jonge kinderen op 5 sportclubjes, een eigen bedrijf, vrienden die ik bijna niet zie. Waar is de tijd voor mijzelf? En wat vind ik nu echt belangrijk in het leven? Mijn eerste impuls was: ik heb weer een motor nodig. En ik ga een reis maken. Tijdens de zwemles van […]

Gerookte makreel op toast met pastinaakchips

Gerookte makreel op toast met pastinaakchips 4 personen 0,5 stuks gerookte makreel 1 sjalot 1 gekookt bietje 2 eetl mayonaise 3 takjes dille 4 sneetjes wit casino 1 kleine pastinaak frituurolie Benodigdheden: kom voor makreel-biet mengsel dunschiller (frituur)pannetje voor olie schuimspaan of tang keukenpapier Bereidingswijze: Snijd de bietjes brunoise. (dat zijn kleine blokjes van ongeveer […]