Ben je ook dol op de Italiaanse keuken? Op de eenvoud, de goede ingredienten en vooral: de passie! Kom genieten van onze succesvolle Italiaanse kookcursus

kookworkshop amsterdam kookstudio-amsterdam kookcursus basistechnieken

  • Duur: 6 lessen van 3,5 uur
  • Kosten: € 449 (bij 6 weken boeken van te voren)
  • Dag: vrijdagavond 18.00 – 21.30 uur
  • Niveau: beginners / half-gevorderd
  • Data: 28-02 / 06-03 / 13-03 / 20-03 / 27-04 / 03-04
  • Locatie: Boerin en de Kok, Amstelveen
  • Inschrijven: klik hier

In deze 6-delige kookcursus leer je de basis van de Italiaanse keuken.

Voor wie?

Voor wie dol is op de Italiaanse keuken en er alles over wil weten
of
voor wie graag kookt met recepten, houdt van een goed diner en lekkere wijnen

Wil je graag alle ins en outs van de Italiaanse keuken leren? Of juist de sfeer proeven van de diverse Italiaanse streekkeukens om te leren dat er niet 1 Italiaanse keuken bestaat maar zoveel als er nonna’s zijn? In deze Italiaanse kookcursus leren we je graag alles

De lessen zijn onderverdeeld in:

  1. Piemonte: de regio van de goede wijnen. Bagna Cauda, risotto, kazen, panna cotta, chocola en hazelnoten.
  2. Sicilie: zon, zee, vis, de invloed van Afrika en alle andere landen die dit eiland hebben overheerst. Veel zoetigheden.
  3. Toscane: de bekendste regio van Italië met de meest eenvoudige keuken. Mangiafagioli: boneneters. Verse pasta, Chianti wijn, wild, cantuccini en Vin Santo.
  4. Veneto: de regio van Venezia; carpaccio, polenta en verfijnde visgerechten als inktvis in umido, sardientjes in het zuur en “Vicenza” bakkeljauw.
  5. Lombardia: De verse gevulde pasta uit Mantova met pompoen, de ossobucho uit Milaan met saffraanrisotto, gorgonzola.
  6. Napoli: veel tomaten, aubergines, de pizza en citroenen van Sorrento.

Voor wie daarna door wil, is er de mogelijkheid tot het volgen van:

Kookcursus Basis voor halfgevorderden

Wil je weten of deze cursus je goed past of aansluit bij je leerwens? Zie onze FAQ.

Benodigdheden

Wij adviseren je eigen koksmes mee te nemen. Je leert deze scherp te houden met een aanzetstaal en verbetert met je eigen mes je snijtechnieken. Je kunt uiteraard ook onze messen gebruiken tijdens de cursus!
Wij zorgen ook voor een kookschort.

Kosten

De kosten voor deze kookcursus bedragen € 479. Door middel van het doen van een aanbetaling, geef je je op voor de cursus en ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. 6 weken van te voren kun je het resterende cursusbedrag overmaken.

Vroegboekkorting 

Boek minimaal 6 weken van te voren en ontvang €30 korting op de kookcursus. De kookcursus kost dan € 449

Algemene Voorwaarden