Van 7-14 oktober organiseren weer wij een kookcursus in Italië, Toscane. Lekker Italiaans leren koken, culinaire uitstapjes, zon, rust, en zwembad. Kortom: een heerlijke vakantie.

  

In deze kookcursus leer je het echte Italiaanse koken in Italië

  • Duur: 8 dagen
  • Kosten: €985
  • Dag: van zaterdag tot zaterdag
  • Niveau: beginners / half-gevorderd / gevorderd
  • Data: 07-14 oktober 2017
  • Locatie: Volterra, Toscane, Italie
  • Inschrijven: stuur een e-mail
  • Na deze cursus: heb je de echte Italiaanse kook-passie ervaren, heb je goed Italiaans leren koken, heb je inspiratie en om nieuwe gerechten uit te proberen en heb je een heerlijke vakantie gehad

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst op het vliegveld van Pisa. Hier wordt je opgehaald met een minibus die je naar de agriturismo bij Volterra zal brengen. ’s Avonds eten we een 4 gangen diner in het restaurant van de agriturismo.

Dag 2: ’s Ochtends ontbijt, hierbij wordt een helpende hand gevraagd. Dan een bezoek aan Volterra. Volterra staat bekend om zijn Etrusken historie, de albast bewerking en het prachtig uitzicht vanaf de hoge heuvel. ’s Middags is er een kookworkshop en koken we een 4 gangen diner.

Dag 3: ’s Ochtends drinken we een cappuccino in San Gimigniano, het Manhattan van de middeleeuwen. Daarna bezoeken een wijnboer die de heerlijke Vernaccia di San Gimigniano produceert. Hier proeven we wijn en hebben we een lunch. ’s Middags is er een kookworkshop en koken we een 4 gangen diner.

Dag 4: ’s Ochtends vrij. Vandaag bezoeken we een een olijfoliemaker. We zien waar de olie wordt geperst en nemen een flesje mee om mee te koken en voor thuis natuurlijk. ’s Middags is er een kookworkshop en koken we een 4 gangen diner.

Dag 5: ’s Ochtends vrij. ’s Middags bezoeken we Siena. Je kunt hier op eigen gelegenheid rondlopen. Neem een kijkje op het plein van de Paleo – de paardenrace. Beklim de toren of ga shoppen. ’s Avonds spreken we voor een pizza in de stad.

Dag 6: ’s Ochtends bezoeken we de kleine markt van Montecatini. We kopen de laatste dingen voor thuis. ’s Middags een kookworkshop en maken we een uitgebreide maaltijd voor de laatste avond.

Dag 7: ’s Ochtends het laatste ontbijt Italiaanse ontbijt. Daarna gaan we richting het vliegveld van Pisa.

Inclusief

  • verblijf op basis van 2-persoonskamers en ontbijt
  • 4 kookworkshops
  • bezoek aan Volterra
  • bezoek aan San Gimigniano – wijngaard
  • bezoek aan Siena
  • bezoek aan olijfoliemaker
  • bezoek aan lokale markt
  • welkomstdiner in restaurant van agriturismo
  • pizza in restaurant Siena
  • wijnproeverij met kleine hapjes
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • vervoer ter plaatste per mini-bus
  • tol en parkeergelden
  • vervoer van en naar het vliegveld**


Deze prijs is exclusief:

  • toeslag voor 2 of 1 persoonskamer
  • niet genoemde lunches (er zal een gezamenlijke pot worden gemaakt (ong.€ 25 p.p.p.week)
  • reis- en annuleringsverzekering
  • vlucht en bijbehorende belastingen en heffingen

Kamertoeslag

  • Voor een 1-persoonskamer incl. badkamer wordt een toeslag berekend van € 200 per week p.p.

Kooklessen

De kooklessen worden gegeven in de keuken van de agriturismo. De kookworkshop is zo samengesteld dat we een gevarieerde Italiaanse – Toscaanse maaltijd koken en eten.
De kooklessen worden gegeven in het Nederlands.
We koken Italiaanse klassiekers, elke dag 4 gangen met: Antipasto (klein voorgerechtje) Primo (tussengerecht vaak bestaande uit pasta, gnocchi of risotto) Secondo en contorno (hoofdgerecht bestaande uit vlees of vis met bijgerecht) Dolce. We koken met lokale en seizoensgebonden producten. Na afloop van ontvang je de gebundelde receptuur.

Vlucht

Het vervoer van en naar Toscane kan het beste zelf geregeld te worden.  Tickets kunnen goedkoop worden geboekt bij Ryanair Eindhoven. Vluchtgegevens verkrijgbaar via e-mail.

Mocht je liever via een andere maatschappij vliegen, houdt er dan rekening mee dat je op de juiste tijd gereed staat voor de transfer. De boerderij is anders slecht te bereiken. Mochten de vluchttijden ver uit elkaar liggen, kun je ook kiezen voor een overnachting in Pisa.

Wil je liever dat wij de vlucht voor je regelen? Dat kan uiteraard ook tegen een vergoeding.

Verblijf agriturismo

Agriturismo: Agriturismo is een samentrekking van de woorden agricultura en turismo. Oftewel slapen bij de boer.

In Toscane slapen we op een boerderij midden in de heuvels nabij Volterra. De boer verbouwt graan en olijven. Maakt zijn eigen vin santo en hammen. Vanaf de agriturismo heb je uitzicht op het Etruskische vestingstadje Volterra. We slapen in een appartement met 2-persoonskamers en eigen badkamer.

Opgeven

Ons plan is om najaar 2017 met minimaal 8 personen naar Toscane te gaan. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je dit aangeven per mail en kom je op de geïnteresseerden lijst. Zodra we er 8 hebben, sturen we informatie om de boeking verder af te ronden.