Rode curry met kip

Ingrediënten:

4 personen

 

Verse currypasta

  • 10 gedroogde pepers, zonder zaadjes
  • 2 stuks verse grote rode peper 
  • 1 tl korianderpoeder 
  • 1 tl komijnzaad 
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 stengels citroengras 
  • 2 stuks limoenblaadjes 
  • 2 cm galangawortel 
  • 1 tl garnalenpasta 
  • 1 tl zout 

Benodigdheden:

  • keukenmachine of vijzel

Bereidingswijze:

Currypasta

  1. Wrijf alle ingrediënten voor de curry (met de keukenmachine of vijzel) tot een gladde pasta.
  2. Voeg eventueel wat olie toe om een smeuïge pasta te krijgen.

 

Kip-curry

 

Ingrediënten:

4 personen

  • 1,5 dl kokosmelk
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el currypasta
  • 2 el vissaus
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 dl runderbouillon
  • limoenblaadjes, grof gehakt
  • 600 gram kipdijfilet
  • 240 gram pandan rijst

Benodigdheden:

  • keukenmachine of vijzel
  • wok of koekenpan
  • pollepel
  • mes 
  • snijplank
  • pan

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de knoflook licht aan.
  2. Roer de currypasta (let op het aantal eetlepels) er goed door.
  3. Roer de in stukken gesneden kip erdoor en bak deze kort aan.
  4. Schenk de kokosmelk erbij. Roer tot deze begint in te koken. Voeg de vissaus en suiker toe. Schenk de bouillon en limoenblaadjes erbij en laat alles 10-15 minuten sudderen.

Rijst

  1. Was de rijst goed tot het water helder is en doe in een pan. Voeg water toe tot een vingerkootje boven de rijst. Voeg zout naar smaak toe. 
  2. Breng aan de kook, roer door en laat op zo laag mogelijk vuur met gesloten deksel in ong. 12 minuten gaar koken. Tussendoor niet roeren. Laat de rijst het water helemaal opnemen, pas op voor aanbranden! Roer los met een vork en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

 

Serveren:

  1. Verwarm de curry en serveer met de rijst. Garneer de curry met verse kruiden.