Martijn ontdekte tijdens zijn studie Letteren in Utrecht dat hij graag kook-boeken las en nog liever zelf kookte. Hij stopte met zijn studie en begon een kook-carrière die hem leidde langs filmsets en door Italië. In Boer zoekt Vrouw en de Allerhande. Voor Quote 500 en voor daklozen. Maar vooral: met en voor heel veel blije mensen. Gaandeweg is hij zich steeds meer gaan richten op ondernemen en duurzaamheid.

“Met eten wil ik plezier en inspiratie brengen. Daarbij gebruik ik alleen smaakvolle en duurzame producten om zo de wereld minstens even mooi achter te laten als toen ik hem aantrof.

Hij heeft inmiddels een kookstudio op een boerderij in Amstelveen. Samen met een compagnon maakt hij ook Onkruidenboter met het bedrijf Van de Koe.

De vrouw op de foto kwam ooit bij toeval helpen en is gebleven. Eva Maria Schneijderberg stopte haar carrière in het onderwijs om samen Boerin en de Kok op te richten. Inmiddels heeft zij een eigen trainingsbureau en is Boerin en de Kok een van de trainingslocaties voor haar bedrijf: Levenverrijkend Onderwijs.