Wil je eindelijk eens echt leren koken vanaf het begin? Of wil je snappen waarom je soms iets doet en waarom iets mislukt? In deze kookcursus basistechnieken leer je de tools om je vrijer te voelen tijdens het koken.

kookworkshop amsterdam kookstudio-amsterdam

In deze kookcursus leer je de basistechnieken van het koken en bakken.

  • Duur: 5 lessen van 4 uur
  • Kosten: €420 (inclusief receptenboekje en gebruik kookschort).
  • Dag: maandagavond 18.30 – 22.30 uur of zaterdagoverdag 10.00 – 14.00 uur
  • Niveau: beginners / half-gevorderd
  • Startdata: maandag 09-04-2018 / zaterdag 01-09-2018 / maandag 03-09-2018. Zie onder voor de data.
  • Locatie: Boerin en de Kok, Amstelveen
  • Inschrijven: klik hier. Cursus vol? Geef je vrijblijvend op voor de reservelijst
  • Na deze cursus: ken je de belangrijkste basis kook en snijtechnieken, heb je inspiratie om nieuwe gerechten uit te proberen en heb je meer plezier en durf in het koken gekregen

Voor wie?

Voor wie begint met koken en wil starten bij de basis
of
voor wie al vaker kookt en juist meer het hoe en waarom wil snappen.

Zou je graag de koelkast open willen trekken en iets lekkers maken van wat je aantreft? Of snap je niet waarom het gerecht de ene keer heel lekker is en de andere keer compleet mislukt? Door middel van deze kookcursus basistechnieken willen we je de tools geven om thuis lekkerder, sneller en makkelijker te kunnen koken.

Na afloop:

-heb je nieuwe inspiratie opgedaan om meer te gaan koken

– heb je (nog) meer plezier gekregen in het koken

-voel je je vrijer en durf je meer

-heb je een boekje met 50 recepten

Cursusopzet

De lessen zijn onderverdeeld in:

  1. Groente en Snijtechnieken: hygiëne, messen, aanzetten. Brunoise, julienne, bouillon. Stomen, blancheren, smoren, wokken.
  2. Vis: vissoorten, vis kopen, duurzame vis en anatomie. Zelf fileren en daarna: en papillote, ceviche, a la meuniere.
  3. Vlees: leer de anatomie van het dier, de perfecte biefstuk en een eenvoudige saus
  4. Sauzen: leer 3 basissauzen: mayonaise, hollandaise en beurre blanc. Leer binden, schiften en voorkomen/oplossen van schiften.
  5. Desserts: een introductie in de patisserie. Een introductie in deeg-, fruit-, crème- en ijsbereidingen.

Voor wie daarna door wil of voor wie basis I te eenvoudig lijkt, is er de mogelijkheid tot het volgen van:

Kookcursus Basis voor halfgevorderden

Lesopzet

Elke les begint met een deel theorie. We behandelen productkennis, de ingrediënten waar we mee gaan werken en vooral voelen, ruiken en soms proeven.

Na theorie volgt er een gezamenlijk kookdeel – je leert nu door te doen, of dit een vis fileren is of mayonaise kloppen: je leert door zelf te ervaren, te voelen en te proberen en vooral: fouten te maken. Juist in de cursus is er ruimte voor om te experimenteren, soms iets te laten mislukken, proberen dat op te lossen en daarvan te leren.

Dan volgt er een deel theorie, waarbij we het geoefende koppelen aan een recept. Hier kun je je creativiteit kwijt in het koken.

Hierna natuurlijk kort proeven en met elkaar bespreken. Ook door te benoemen wat je proeft, leer je.

Dan een demonstratie van enkele kooktechnieken en trucjes van de chef.

Vervolgens in duo/trio een recept koken met daarin een of meerdere onderdelen van de theorie passend bij de les.

En uiteindelijk alles proeven.

Benodigdheden / materialen

Wij adviseren je eigen koksmes mee te nemen. Je leert deze scherp te houden met een aanzetstaal en verbetert met je eigen vertrouwde mes je snijtechnieken. Je kunt uiteraard ook onze messen gebruiken tijdens de cursus!
Wij zorgen voor een kookschort.
Je krijgt bij aanvang een handig receptenboekje met de theorie van elke les en alle gekookte recepten.

Cursusdata

Zaterdag 13-01 (vol)           Maandag 09-04-2018          Zaterdag 01-09-2018          Maandag 03-09-2018

Zaterdag 27-01-2018          Maandag 23-04-2018          Zaterdag 15-09-2018          Maandag 17-09-2018

Zaterdag 10-02-2018          Maandag 14-05-2018          Zaterdag 29-09-2018          Maandag 01-10-2018

Zaterdag 10-03-2018          Maandag 28-05-2018          Zaterdag 13-10-2018          Maandag 15-10-2018

Zaterdag 24-03-2018          Maandag 11-06-2018          Zaterdag 27-10-2018          Maandag 29-10-2018

Kosten

De kosten voor deze kookcursus bedragen € 390. Let op: per 01-02-2018 wordt de cursusprijs verhoogd met € 30.

Door middel van het doen van een aanbetaling, geef je je op voor de cursus en ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

6 weken van te voren kun je het resterende cursusbedrag overmaken. Je ontvangt hiervoor een herinnering.

€ 30 Vroegboekkorting 

Boek minimaal 2 maanden van te voren en betaal het volledige bedrag en ontvang €30 korting op de kookcursus.

Algemene Voorwaarden

Nog vragen?

Wil je weten of deze cursus je goed past of aansluit bij je leerwens? Zie onze FAQ.