Geroosterde bloemkool met tahin-dip

 

Ingredienten, 4 personen
1 bloemkool
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl oregano
peper, zout, olijfolie
Saus
2 eetl. tahin
150 ml yoghurt
1/2 teen knoflook
1 eetl citroensap
1 takje peterselie
peper, zout, olijfolie

Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkool in grote plakken. Zodat je dwarsdoorsnedes krijgt en mooi de structuur ziet.
2. Leg op een bakplaat en bestrooi met de kruiden. En peper, zout en olie.
3. Rooster 15-20 minuten in de oven op 200 C tot ze al dente zijn.
4. Maak ondertussen de dressing door de ingredienten te blenderen.dwarsdoorsnedes krijgt en mooi de structuur ziet.
5. Sprenkel de saus over de warme bloemkool. Garneer eventueel met geroosterde sesamzaadjes. Lekker met een frisse bulghur salade.