In deze patisseriecursus leer je de kneepjes van het patisserievak zodat je prachtige taarten en heerlijke desserts kunt maken.

  

In deze kookcursus patisserie leer je de basistechnieken van het koken en bakken.

  • Duur: 3 lessen van 4 uur
  • Kosten: €249 (inclusief receptenboekje en gebruik kookschort).
  • Dag: zondag 10.00 – 14.00 uur
  • Niveau: beginners / half-gevorderd
  • Startdata: zondag 09-02-2019. Zie onder voor de data.
  • Locatie: Boerin en de Kok, Amstelveen
  • Inschrijven: klik hier. Cursus vol? Geef je vrijblijvend op voor de reservelijst

Na deze cursus:

  • ken je de belangrijkste basis patisserietechnieken
  • weet je meer over goede ingredienten
  • snap je waarom dingen mis kunnen gaan
  • heb je inspiratie om nieuwe recepten uit te proberen

Voor wie?

Voor wie dol is op zoete bereidingen, zowel het bakken van taarten of het maken van desserts en hier meer over wil leren.

Zakt je taart de ene keer in en dan weer niet. Gebruik je kristalsuiker als er basterdsuiker in het recept staat en denk je dat niet uitmaakt? Wil je technieken perfectioneren? Of houd je gewoon van zoet en wil je met lekkere dingen thuis komen. Door middel van deze basis patisseriecursus willen we je inspireren om je bakniveau naar een hoger plan te tillen.

Na afloop:

-heb je nieuwe inspiratie opgedaan om meer te bakken

-voel je je vrijer en durf je meer

-snap je meer van belangrijke technieken binnen patisserie

-heb je een boekje met diverse dessertrecepten en technieken

-heb je lekkere dingen voor mee naar huis

Cursusopzet

Les 1

Alle basisingrediënten worden behandeld. Boter, bloem, suiker en eieren, wat doen ze tijdens bakken, en wat zijn de verschillen tussen bijvoorbeeld basterd- en kristalsuiker of tarwe- en patent bloem. Uiteraard gaan we een lekkere taart bakken en die krijg je natuurlijk mee naar huis

Les 2

Een van de belangrijkste ingrediënten in de patisserie, het ei. Van saus tot merengue en van creme brullee tot luchtige soufflé. Veel leuke en toepasbare technieken waar niets speciaals voor nodig is.

Les 3

(Bijna) Iedereen houdt van chocola. in de laatste dag leer je hoe je mooie en lekkere bonbons en decoraties van chocolade kan maken. Belangrijk is ook wat er mis kan gaan, en hoe dat voortaan te voorkomen is!

Lesopzet

Elke les begint met een deel theorie. We behandelen productkennis, de ingrediënten waar we mee gaan werken en vooral voelen, ruiken en soms proeven.

Dan een demonstratie van enkele kooktechnieken en trucjes van de chef.

Na theorie volgt er een gezamenlijk kookdeel – je leert nu door te doen, eiwit kloppen, caramel maken: je leert door zelf te ervaren, te voelen en te proberen en vooral: fouten te maken. Juist in de cursus is er ruimte voor om te experimenteren, soms iets te laten mislukken, proberen dat op te lossen en daarvan te leren.

Een korte pauze.

Vervolgens in duo/trio een recept koken met daarin een of meerdere onderdelen van de theorie passend bij de les.

Uiteindelijk heb je een mooi gerecht voor mee naar huis.

Docent

Wie is Matthijs?
Al ruim 10 jaar wil ik alles weten op culinair gebied wat er te leren valt. Naast 4 jaar koks opleiding heb ik ook 5 patisserie opleidingen. Tussendoor heb ik diverse andere cursussen gevolgd.
Ik heb inspiratie opgedaan in verschillende horeca-richtingen, van sterrenrestaurant tot catering. Overal leer ik trucs en bereidingen om producten zo lekker en zo mooi mogelijk te maken.
In 2019 won ik de Dutch Pastry Decathlon.
Het leukste vind ik om mensen te begeleiden en hen te leren om lekker eten te bereiden met eenvoudige middelen.

Benodigdheden / materialen

Wij zorgen voor alle benodigde materialen.
Wij zorgen voor een kookschort.
Je krijgt bij aanvang een receptboekje met de theorie van elke les en alle gemaakte recepten.

We adviseren om een bakje/tas mee te brengen voor het meenemen van het resultaat.

Cursusdata

Zondag

01-03-2019

08-03-2019

15-03-2019

Kosten

De kosten voor deze kookcursus bedragen € 249

Door middel van het doen van een aanbetaling, geef je je op voor de cursus en ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

6 weken van te voren kun je het resterende cursusbedrag overmaken. Je ontvangt hiervoor een herinnering.

€ 20 Vroegboekkorting 

Boek minimaal 2 maanden van te voren en betaal het volledige bedrag en ontvang €20 korting op de kookcursus.

Algemene Voorwaarden

Nog vragen?

Wil je weten of deze cursus je goed past of aansluit bij je leerwens? Zie onze FAQ.