Pasta met broccoli
4 personen
ingrediënten
1 broccoli
2 stuks ansjovis (of meer als jouw vrouw er wel van houdt)
1 teen knoflook
1 halve rode peper zonder zaadjes
goede olie
peper en zout
Bereidingswijze:
- Schil de stronk van de broccoli. Snijd stronk en roosjes in kleine stukjes.
- Kook de broccoli in ruim gezouten water goed gaar. Ze mogen zacht zijn. De roosjes kun je het beste 1 minuut later erin gooien zodat ze stronkjes en roosjes tegelijk gaar zijn.
- Verwarm de olie op laag vuur en “smelt” hierin de ansjovis. Prak de ansjovis fijn met een vork.
- Hak de knoflook en peper fijn en laat deze kort zachtjes meefruiten.
- Haal de broccoli met een schuimspaan uit het water en doe deze bij het ansjovis mengsel.
- Doe nog een scheutje van het kookvocht erbij en laat de broccoli nog 5 minuten pruttelen. Ik persoonlijk vind het lekker als de broccoli zacht is en neigt naar een groene saus, soms plet ik het nog wat, zodat het later ook goed mengt met en hecht aan de pasta.
- Maar dat is persoonlijk, mijn vrouw houdt meer van al dente. Broccoli.
- Kook de pasta in het broccoli water. Dit vond ik ook zo’n coole! Het water (en de warmte ervan) hergebruiken. Dit had ik nooit bedacht. En het scheelde mij in mijn studententijd weer afwas.
- Meng de al dente pasta door het broccoli mengsel en laat nog een half minuutje pruttelen zodat de saus goed hecht.