Zelf groentebouillon maken en bewaren

Zelf bouillon maken

 

Ingrediënten:

4 personen

  • 1 kleine wortel
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 1 stengel selderij
  • neutrale olie
  • 1 liter water
  • optioneel extra smaakmakers als: peterselie(stengels), laurierblad, peperkorrel, venkelzaad, champignons

 

Bereidingswijze:

  1. Was de groentes en hak ze grof.
  2. Bak ze 5 minuten in olie.
  3. Giet het water erbij en breng aan de kook.
  4. Laat 1 uur onder het kookpunt pruttelen.
  5. Breng dan op smaak met peper en zout.
  6. Zeef de bouillon.

In de koelkast is deze 3 dagen te bewaren.

Je kunt de bouillon ook invriezen.

Of verder inkoken, in ijsblokjesvormpjes doen en invriezen.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie