Beef Wellington Vega

Vegetarische Wellington

 

Ingrediënten

8 personen

 

  • 1 flespompoen
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr verse spinazie
  • 150 gekookte kastanjes
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 100 gr gehakte walnoten
  • handje rozijnen
  • hand panko (Japans broodkruim)
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el verse rozemarijn (fijngesneden)
  • 2 el verse salie (fijngesneden)
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl korianderpoeder
  • halve tl kaneelpoeder
  • 450 gr bladerdeeg
  • 1 ei
  • klont boter
  • olijfolie

 

Benodigdheden:

  • lepel
  • ovenplaat 
  • aluminiumfolie
  • koekenpan
  • vergiet /zeef
  • keukenmachine
  • deegroller
  • kwastje

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven tot 200˚C en ontdooi het bladerdeeg.
  2. Was de pompoen, halveer en schraap de pitten eruit. Snijd in grove stukken. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met rozemarijn, chilivlokken, kaneelpoeder en korianderpoeder. Leg alle stukken pompoen met de schil naar beneden op een bakplaat en gaar 45 minuten onder aluminiumfolie in de oven. Snijd in kleine blokjes. 
  3. Snijd intussen de rode uien in ringen en bak ze op laag vuur zacht en lichtbruin. Verkruimel de gekookte kastanjes en snijd de salie fijn. Voeg de kastanjekruimels, salie en panko op het eind toe aan de uien. Roer regelmatig en bestrooi met citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roerbak de verse spinazie, walnoten en rozijnen in olijfolie met een teentje knoflook, peper en zout. Druk het overtollige vocht eruit en laat goed uitlekken.
  5. Duxelle: snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak in boter met gehakte knoflook gaar tot de champignons zacht en droog zijn. Besprenkel met citroensap en maal fijn in een keukenmachine. Roer er 2 el grove mosterd door.
  6. Leg nu alle ontdooide bladerdeegplakken op een stapel (zonder plastic natuurlijk). Bestrooi de werkbank licht met wat bloem en rol het bladerdeeg uit tot één grote plak van 35*40 cm. Leg de plak bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
  7. Bestrijk het bladerdeeg met de duxelle van champignons en mosterd en houd de randen van de bladerdeegplak vrij. Meng de pompoen met de spinazie en rode ui. Verdeel het mengsel in de lengte over het midden van het bladerdeeg. Klop een eitje en bestrijk de randen van de bladerdeeg hiermee. Vouw het bladerdeeg over het mengsel naar elkaar toe zodat het sluit. Plak goed dicht. Plak ook de zijkanten goed tegen elkaar. Bestrijk als laatste de vegetarische Wellington met de rest van het ei.
  8. Gaar de vegetarische Wellington 40-45 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en snijd in plakken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie