Salade met biet, sinaasappel, witlof en olijven

Ingrediënten, 2 personen

 

Biet

  • 200 gram gepofte biet
  • 1 sinaasappel
  • 1 witlof
  • 20 gram olijven
  • 50 gram sla
  • olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout

 

Benodigdheden:

  • oven, bakplaat, bakpapier, alufolie
  • uitsteekring
  • snijplank, mes
  • kommetje voor dressing

 

Bereidingswijze:

Stap 1

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Pak de biet in aluminiumfolie en pof deze 1-1,5 uur in de oven. Steek er een mesje in. Gaat dit makkelijk? De biet is gaar. Heb je geen oven? Je kan de biet ook gaar koken

 

Stap 2

  1. Schil de bietjes en snijd de bietjes in maantjes.
  2. Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit.
  3. Snijd de lof in 1 cm dikke reepjes en haal de blaadjes los. 
  4. Snijd de sla in heel dunne ringen.
  5. Snijd de olijven klein.
  6. Maak een dressing. Roer 2 eetl azijn, 2 tl mosterd los met peper en zout. Voeg al kloppend 6 eetl olijfolie toe.
  7. Verwarm de oven voor op 180 C.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie