Risotto met paddestoelen en parmezaancracker

Risotto met paddestoelen

Ingrediënten, 2 personen

 

Risotto

  • bouillon (zelf maken met 1 wortel, ½ ui, ½ prei, stengel selderij)
  • 150 gram risotto rijst
  • ½ ui
  • scheutje witte wijn
  • 10 gram gedroogde porcini paddestoelen + 200 ml warm water
  • 30 gram parmezaan
  • 10 gram boter
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 500 ml kokende bouillon
  • 100 gr kastanjechampignons

Benodigdheden:

  • oven, bakplaat, bakpapier, alufolie
  • uitsteekring
  • deegroller (of iets met een ronding)
  • snijplank, mes
  • pan voor bouillon
  • kommetje en zeefje voor paddestoelen
  • pan voor risotto

 

Bereidingswijze:

 

 

  1. Schenk het warme water over de droge paddenstoelen tot ze net onderstaan en laat minimaal 20 minuten wellen. (gooi dit vocht niet weg)
  2. Maak de bouillon: snijd de wortel, ½ ui, ½ prei en selderij grof. Zet dit op met 1 liter (evt. kokend) water en het laurierblaadje. Laat minimaal 30 minuten pruttelen.
  3. Snipper de halve ui en fruit deze 5 minuten op laag vuur.
  4. Ondertussen knijp je de geweekte paddestoelen uit boven het kommetje en spoel je ze af. Knijp uit en snijd fijn. 
  5. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  6. Voeg de paddestoelen en champignons toe aan de ui, bak even mee en zet het vuur uit.
  7. Voeg het donkere paddestoelenvocht toe aan de bouillon.

Wacht tot de bouillon klaar is – maak een lekkere salade of schenk een wijntje in en geniet van de pruttelende pan.

  1. Verwarm de ui met de paddestoelen.
  2. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Blus af met een scheut witte wijn.
  3. Voeg in 1 keer de kokende bouillon toe, roer goed door en laat op laag vuur langzaam garen in ong. 20 minuten terwijl het pruttelt en terwijl je af en toe roert.
  4. Kaascracker: Rasp de kaas met een fijne rasp. Bewaar de helft.
  5. Maak (mbv een uitsteekring) rondjes kaas, een volle eetlepel(1 p.p.) op bakpapier en bak deze 5-7 min in de oven op 180. Als je oven sterk ventileert leg dan iets zwaars op het bakpapier of vet de ovenplaat in, zodat het niet wegwaait!
  6. Hak ondertussen de peterselie fijn en houd apart.
  7. Schep de warme kletskoppen daarna met een spatel over de deegroller zodat ze opkrullen.
  8. Na ong. 20 minuten kan het vuur uit en voeg je de boter en de resterende geraspte kaas toe. Laat 2 min staan. Voeg evt. nog een scheutje bouillon / water toe als je het smeuïger wilt.
  9. Schep de risotto op het bord, garneer met de peterselie, verse peper en scheutje olie. Zet er de cracker erin.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie