salade kool mango ottolenghi

Wintersalade met kool, mango en cashew

Dit is een heerlijke salade van Ottolenghi. In de winter is er volop kool en koolsalade waarin je twee kleuren kool gebruikt is lekker fris en licht door de mango en limoen.

 

Zoete salade van rode kool

 

Ingrediënten

Voor de dressing

100 ml limoensap

1 stengel citroengras, in kleine stukjes gehakt

3 el honing

1 tl zoute sojasaus (bv. Kikkoman)

½ tl chilivlokken

4 el milde olijfolie

2 el sesamolie

 

Voor de salade

150 g cashewnoten

10 g boter

2 el suiker

½ tl zout

½ tl chilivlokken

7 binnenste bladen van een savooiekool (170g), of witte kool of spitskol, geschaafd

½ rode kool (270g), geschaafd

2 mango, geschild, ontpit en in dunne reepjes gesneden

1 rood pepertje, pitjes verwijderd en fijn gesneden 

15 g verse muntblaadjes

20 g verse korianderblaadjes

 

Bereidingswijze

  1. Doe voor de dressing alle ingrediënten behalve de sesamolie en olijfolie in een kleine steelpan en laat even inkoken, tot het dik en stroperig is. 
  2. Haal van het vuur en laat afkoelen. Daarna zeven boven een kom, beide soorten olie erdoor kloppen en opzij zetten.
  3. Doe de noten in een hete koekenpan en laat in enkele minuten lichtbruin worden, af en toe omschuddend. 
  4. Voeg de boter toe en als die gesmolten is, suiker, zout en chilivlokken. 
  5. Gebruik een houten lepel om constant te roeren, om de noten bedekt te houden met de suiker terwijl het caramelliseert. Let op, dit duurt slechts enkele minuten en de noten kunnen snel aanbranden. 
  6. Giet de noten op een vel bakpapier en hak grof zodra ze zijn afgekoeld.
  7. Doe de geschaafde kool in een grote kom met de rest van de ingrediënten, de noten en de dressing. Maak indien nodig op smaak af met zout en serveer meteen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie