Limoncello ricotta cheesecake met amaretti bodem

Deze non baked-cheesecake (soort van kwarktaart) is redelijk light vanwege de ricotta. Er gaat Fris vanwege de limoncello. Bijzonder vanwege de bodem met amarettikoekjes en rozemarijn.

 

Limoncello rozemarijn cheesecake met amarettikoekjesbodem

 

Ingredienten

1 taart,  max 12 p

 

Bodem:

  • 250 gr amarettikoekjes
  • 125 gr gesmolten boter
  • 25 gram amandelen
  • 1 takje rozemarijn


Vulling:

  • 2 citroenen
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 75 ml limoncello
  • 450 g ricotta
  • 450 g roomkaas
  • 125 g poedersuiker

 

Versiering:

  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 takje rozemarijn naaldjes heel fijn gehakt
  • 1 kleine eetlepel poedersuiker

 

Benodigdheden:

12 kleine glaasjes (1 dl) of 1 springvorm

 

Bereidingswijze:

 

  1. Meng in een keukenmachine de koekjes met de amandelen, rozemarijnnaaldjes en de boter.
  2. Verdeel het mengsel over de glaasjes (of bedek er 1 springvorm mee)
  3. Rasp 1 citroen, en pers ze alle twee uit.
  4. Week de blaadjes gelatine in koud water.
  5. Neem een pannetje en voeg het citroenrasp en -sap en de limoncello toe. Verhit tot het net niet kookt en haal van het vuur.
  6. Voeg hieraan de uitgeknepen blaadjes gelatine toe.
  7. Voeg dit toe aan de ricotta en roer goed door elkaar.
  8. Klop met een mixer de roomkaas los met de poedersuiker en meng dit met het ricottamengsel.
  9. Verdeel deze massa over de glaasjes (of over een springvorm). Zet in de koelkast en laat opstijven.
  10. Neem een droge koekenpan en bak hierin de amandelen samen met de gehakte rozemarijn totdat de amandelen goudbruin zijn.
  11. Haal direct uit de pan en meng met de poedersuiker. Strooi dit bij het opdienen over de cheesecakejes.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie